Pui tandoori și curry cu legume

Foto: Mihai Nicolae – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
500 g piept de pui
2 linguri de pudră tandoori
150 ml iaurt sau iaurt amestecat cu smântână
2 linguri ulei
1 linguriță zeamă de lămâie
sare
Îți trebuie pentru garnitura de currry cu legume:
100 g orez sălbatic
100 g morcovi
50 g mazăre
100 g praz
1 litru apă
500 ml zeamă pentru supă
1 linguriță zeamă de lămâie
1 linguriță rasă din amestecul: turmeric, chimen măcinat, coriandru măcinat, boia dulce
30 g nucă de cocos
1/2 linguriță boia iute
2 lingurițe ghimbir tocat mărunt
1 cățel de usturoi
2 linguri ulei
1 ceapă mare sau 2 mai mici
1 linguriță coriandru
Pregătești puiul tandooori așa:
Încălzești cuptorul la 220 grade Celsius. Speli pieptul de pui și îl usuci cu șervețele de bucătărie, după care îl tai în bucăți. Pui bucățile într-un castron și storci peste ele puțină zeamă de lămâie, apoi ungi toate părțile puiului cu pudră tandoori (coriandru, scorțișoară, cuișoare, chimion, usturoi pudră, boia iute, ghimbir pudră, boia dulce) și sare. Introduci apoi toate bucățile de carne în iaurt. Așezi bucățile într-o tavă unsă cu ulei, una lângă alta și coci 20-25 de minute.
Pregătești curry cu legume așa:
Speli mazărea, morcovul, ceapa și prazul. Tai mărunt ceapa, morcovul fâșii subțiri și prazul bucăți de circa 1 cm. Într-o cratiță mare, încingi uleiul și călești ceapa la foc potrivit, apoi adaugi usturoiul, ghimbirul și prăjești 2-3 minute, amestecând continuu. Adaugi morcovul, mazărea și prazul, apoi presari boiaua iute, turmericul, chimenul, coriandrul, boiaua dulce și prăjești totul 3-4 minute.
Adaugi orezul spălat și scurs în prealabil. Torni supa de legume, adaugi sucul de lămâie și nuca de cocos și dai în câteva clocote, după care dai vasul la cuptor, până când orezul absoarbe toată zeama. Servești orezul cu bucăți de piept de pui.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Florina Andreea Pasulischi, Timișoara, jud. Timiș

Add Comment