Pui regesc cu legume

foto: Mihai Nicolae

Pui regesc cu legume

Rețetă de Catița Petrovici, com. Svinița, jud. Mehedinți

Preț: 35 lei-8 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 50 minute

Îți trebuie: 1 pui de circa 1,5-2 kg, 3-4 morcovi, 10 cartofi mai mari, 3-4 căței de usturoi, 1 ceapă + 1 lămâie, 2 ardei grași de culori diferite, 100 ml vin, 100 ml apă, 1 lingură muștar, 1 lingură concentrat vegetal, cimbru, pătrunjel, tocate fin, 1 lingură miere, sare, piper, 70 ml ulei

Pregătești așa: Puiul, bine curățat și spălat, îl ștergi cu un prosop. Într-un bol amesteci muștarul, mierea, vinul, condimentul vegetal și uleiul, pătrunjelul și cimbrul. Adaugi puțină apă și, cu această marinată ungi puiul pe toate părțile, chiar și pe interior. Într-o tavă unsă cu ulei, pui rondelele de morcovi, ceapa tăiată solzișori, usturoiul, ardeii tăiați fideluță, condimentezi și, pe acest pat așezi puiul. Alături de el pui cartofii curățați și spălați, lăsați întregi. În marinata rămasă pui restul de apă, amesteci și torni totul în tavă. Dai la cuptor pentru 45-50 de minute și, în acest timp întorci puiul pe toate părțile, ca să se rumenească. Va căpăta o culoare aurie și va fi foarte gustos. Îl servești cu lămâie. Poți pune puiul pe un platou, iar de jur-împrejur legumele sau îl poți aduce la masă direct cu tava.

Add Comment