Pui preparat ca la Galați

Pentru felul principal vă oferim o rețetă de Pui preparat ca la Galați, pentru care vom folosi și mazăre.
Să aflăm câteva lucruri interesante despre mazăre! Mazărea, deși este considerată o legumă, de fapt este un fruct. Până în secolul al XVI-lea, mazărea verde nu a fost cunoscută. Este foarte apreciată deoarece conține proteine de înaltă calitate, conține cantități mari de coumestrol care ne protejează sănătatea. Previne boala Alzheimer, artrita, bronșita, osteoporoza, reglează zahărul în sânge, previne bolile de inimă.
În Europa, cel mai mare producător de mazăre este Marea Britanie. Frunzele de mazăre sunt considerate delicatesă în China. Mazărea a fost cea de la care au pornit descoperirile geneticii moderne.

pui

Foto: Pui preparat ca la Galați – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 kg cartofi
600 g mazăre boabe
1 ceașcă supă de carne
50 g unt
sare, piper
2 pui
1 ceașcă vin alb sec
8 roșii coapte bine
1 căpățână usturoi
cimbru
Pregătești așa:
Tai puii în 2 pe lung, îi sărezi și piperezi și îi pui în unt la prăjit. Usturoiul îl faci pastă. Când carnea s-a rumenit, o stingi cu supă și vin alb, adaugi usturoiul și cimbrul și lași la foc potrivit să scadă.
Cureți roșiile și le tai rondele. Când zeama a scăzut, adaugi feliile de roșii și pui friptura în cuptor, la foc mic, încă un sfert de oră. Înăbuși mazărea în unt cu apă și puțină sare și lași până se înmoaie și se leagă sosul. Prăjești cartofii în ulei încins până se rumenesc.
Așezi pe un platou carnea rumenă, cu roșii în mijloc și mazărea și cartofii așezați de jur-împrejur. Pregătești și o salată de varză albă dulce, cu zeamă de lămâie și ulei de măsline, sare și piper după gust. Este delicios și de mare efect! Poftă bună!

Pregătire: 35 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Roxana-Maria Brânduș, Galați

Vă recomandăm și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!