Pui mici cu mere și portocale

Florica Faur, loc. Jimbolia, jud. Timiș

Îți trebuie:

  • 4 pui mici de circa 500 g
  • 700 g cartofi curățați și tăiați felii subțiri
  • 350 g mere verzi curățate fără semințe și tăiate felii
  • 1 ceapă mare curățată și tăiată felii subțiri
  • 1 foaie de dafin mică
  • 3 fire de pătrunjel
  • 1 tijă de țelină mijlocie curățată și tăiată felii subțiri
  • coaja rasă fin de la 1 portocală
  • 1/4 linguriță cuișoare
  • 1/4 linguriță ienibahar
  • 3/4 linguriță sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 300 ml suc de portocală stors proaspăt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri rase de pesmet
  • 1 portocală mare tăiată felii și pătrunjel pentru ornat.

Pregătești așa:

Încălzești întâi cuptorul la 200 grade C. Despici puii de-a lungul spinării, îi desfaci și aplatizezi oasele. Apoi îi speli și îi usuci cu șervet de hârtie. Pui cartofii, merele și ceapa într-o tavă mare, bine unsă cu ulei. Adaugi foaia de dafin, pătrunjelul, țelina și coaja de portocală. Presari deasupra cuișoarele, ienibaharul și scorțișoara. Adaugi jumătate din sare și puțin piper. Așezi puii cu partea cu pieliță în sus în mijlocul tăvii și presari restul de sare și puțin piper. Torni peste pui sucul de portocale, apoi îi ungi cu ulei și îi presari cu pesmet. Coci puii în cuptor timp de 1-1,5 ore sau până când sunt bine făcuți, crocanți și aurii, iar legumele sunt gata când sunt moi. Scoți foaia de dafin, ornezi și servești.



Add Comment