Pui la cuptor cu cartofi

Foto: Mihai Nicolae

Pui la cuptor cu cartofi

Rețetă de Antoaneta Brișan, Germania

Preț: 27 lei-6 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 80 minute

Îți trebuie: 1 pui întreg (de circa 1,5 kg), 1 căciulie de usturoi, 2 lămâi, 1 lingură unt, 4 crenguțe de rozmarin, sare, piper, 1 kg cartofi noi, 3 linguri ulei de măsline, 3 lingurițe miere

Pregătești așa: Speli puiul și-l usuci, inclusiv prin interior, cu hârtie absorbantă. Tai în două căciulia de usturoi, la fel tai și lămâile. Dai puiul cu sare și piper pe dinafară și pe dinăuntru. Pui în interiorul puiului o jumătate de căciulie de usturoi, o jumătate de lămâie și o crenguță de rozmarin. Fixezi deschizătura cu 1-2 scobitori. Ungi o tavă cu puțin ulei, așezi puiul și dai tava la cuptor pentru circa 30 de minute. În acest timp speli cartofii, îi usuci și îi tai pe lung în patru sau în felii groase, dacă sunt mai mari cartofii. Îi așezi apoi în tavă, în jurul puiului, presari sare peste cartofi, îi stropești cu 2 linguri ulei și dai totul din nou la cuptor, pentru încă 20 de minute. Storci o jumătate din lămâia rămasă. Topești untul într-o crăticioară, adaugi mierea, 1 lingură cu ulei și 2 linguri cu zeamă de lămâie. Amesteci și ungi (cel mai bine cu o pensulă de bucătărie) de mai multe ori puiul. Pui în tavă și res-tul de usturoi, lămâia și rozmarinul, mai lași circa 30 de minute, timp în care ungi din nou carnea cu amestecul preparat. Va ieși o friptură fragedă, suculentă și aromată, care va fi cu siguranță savurată și lăudată de meseni.

Add Comment