Pui în varză murată

Foto: Mihai Nicolae

Pui în varză murată

Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt

Preț: 20 lei-4 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 35 minute

Îți trebuie: 500 g pulpe de pui, 400 g varză murată, 200 g ciuperci, 100 g roșii cherry, 100 ml vin alb, 50 ml ulei, 30 ml sos de soia, 1 legătură de mărar, sare, piper, boia dulce

Pregătești așa: Cureți pulpele, le speli, le pui la marinat cu puțin ulei, sos de soia, sare, piper și boia și le ții 30 de minute, după care le tai în două la încheietură. Speli frunzele de varză cu apă rece, le ștergi și le lași pe platou. Pe fiecare frunză așezi fire de mărar și le stropești cu sosul de la marinată. Pui pe fiecare frunză o bucată de pulpă fără os, ciuperci tăiate și rulezi, prinzând totul înăuntru. Așezi totul într-o tavă, garnisești cu ciuperci, cu jumătăți de roșii cherry, crenguțe de mărar, stropești cu ulei și vin alb și lași la cuptor circa 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Când sunt gata, servești pulpele de pui pe un platou și pui și o parte din garnitură. Pentru decor, așezi o crenguță de mărar verde.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!