Pui în stil turcesc

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 pui mai mare
1 cană de orez
200 g ciuperci
1 ceapă
pastă de roșii
boia dulce
3 morcovi
1 kg cartofi
2 căței de usturoi
2-3 linguri ulei de măsline
Pregătești așa:
Puiul curățat îl pui la fiert pentru 15 minute în apă ușor sărată. Cureți ceapa, o toci și o călești împreună cu ciupercile.
Adaugi orezul și stingi apoi totul cu supă de pui. Când orezul este gata, potrivești gustul de sare și de piper și umpli puiul cu el. Amesteci pasta de roșii cu boiaua, usturoiul pisat, sare, piper și ungi cu această pastă puiul.
Cureți cartofii, îi tai felii, iar morcovul îl tai rondele. Așezi legumele într-o tavă mai înaltă, iar peste ele așezi puiul. Dai apoi tava la cuptor circa 
1 oră.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Iuliana-Felicia Măciucă, Brăila

Intră aici și încearcă această rețetă.

Add Comment