Foto: Mihai Nicolae
Pui în sos de mărar
Rețetă de Iuliana Lako, com. Cenad, jud. Timiș
Preț:37 lei-12 porții
Pregătire: 50 minute
Coacere: 40 minute
Îți trebuie: ■ 2 pui potriviți ■ 2 linguri ulei ■ sare ■ 2 linguri făină ■ 1 ceapă mică ■ 1 linguriță oțet ■ 2 dl smântână ■ 2 legături mărar ■ 1-2 lingurițe zahăr
Pregătești așa: Puiul curățat îl tai în mod obișnuit, în bucăți potrivite și îl dai cu sare și piper. Pui uleiul la încins și prăjești bucățile de carne. După ce carnea este prăjită pe ambele părți, o scoți pe o farfurie. În uleiul rămas pui făina și o lași să se rumenească puțin, după care o subțiezi cu puțină apă (aproximativ un păhărel). Pui ceapa întreagă, curățată, mărarul tocat fin și adaugi și carnea de pui prăjită. Fierbi până ce carnea se înmoaie, după care scoți ceapa întreagă și o poți servi la masă dacă îți place. Apoi potrivești gustul cu sare, puțin oțet și zahăr. Amesteci și, la sfârșit adaugi și smântâna, apoi servești puiul cu garnitură de orez.