Pui în lapte, la cuptor

foto: Mihai Nicolae

Pui în lapte, la cuptor

Rețetă de Loredana Dubreu, Tg. Jiu, jud. Gorj

Preț: 35 lei-6 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 90 minute

Îți trebuie: 1 pui, 565 ml lapte, 10-12 căței de usturoi necurățați, 1 mână de frunze de salvie proaspătă, 1 baton de scorțișoară, coaja rasă de la 2 lămâi, sare, piper, grăsime
(ulei, unt sau untură de rață etc.) pentru prăjit (circa 2-3 linguri)

Pregătești așa: Încingi în prealabil cuptorul la 190 de grade Celsius. Speli bine puiul și apoi îl usuci cu șervețele de hârtie. Topești grăsimea într-o oală de fontă cu capac, suficient de mare cât să încapă puiul întreg în ea. Prăjești puiul pe toate părțile, până prinde o crustă aurie, frumoasă (circa 10 minute). Scoți puiul din oală, arunci grăsimea arsă (fără să cureți oala) și așezi puiul înapoi, cu pieptul în jos. Adaugi toate celelalte ingrediente, pui capacul și dai oala la cuptor pentru 1 oră. După 1 oră scoți capacul, ungi puțin puiul cu sosul din oală și-l introduci înapoi în cuptor, neacoperit, pentru încă 30 de minute. Scoți puiul rumenit din oală, îl lași să se răcească puțin și apoi desfaci carnea de pe oase și servești cu sosul din oală. Seamănă puțin cu ciulamaua., doar că gustul este mult mai pronunțat, datorită condimentelor. Este cu adevărat delicios!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!