Pui Gong Bao

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 bucăți din piept de pui
1 lingură de ulei de alune
2-10 ardei iuți
3 căței de usturoi
100 g ghimbir feliat foarte subțire
1 fir de praz
85 g alune
4 lingurițe sos de soia
1 linguriță vin de orez sau vin alb, demisec
1 1/2 linguriță zahăr brun
1 linguriță de oțet de orez
1 linguriță de ulei de susan
2 linguri de supă de pui
1 morcov, 1 castravete
sare, zahăr
amidon
orez
Pregătești așa:
Amesteci într-un castron sosul de soia cu vinul de orez și cu o jumătate de linguriță de zahăr. În acest amestec, pui la marinat pieptul de pui tăiat bucățele.
Într-o tigaie sau în wok încingi uleiul și prăjești ardeii iuți. Adaugi apoi carnea, până devine aurie. Adaugi usturoiul, ghimbirul și prazul. Prăjești totul rapid și la foc mare, timp de 3-4 minute, până când carnea este făcută. Carnea de pui se face foarte repede, așa că va fi suficient acest timp.
Prepari apoi un sos, amestecând sosul de soia, oțetul de orez, uleiul de susan, supa de pui și restul de zahăr. Torni sosul în tigaia în care e puiul și amesteci bine. Adaugi alunele și amesteci. Servești preparatul cald, ornat cu praz tăiat fâșii sau cu coajă de lămâie. Servești puiul alături de orez fiert.
Este un fel de mâncare chinezesc, poate cel mai popular, care s-a răspândit din zona Sichuan în toată China.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 10 minute
Rețetă de Eugen Voinea, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Intră aici și vei citi câteva amănunte despre un preparat deosebit, sushi.

Add Comment