Pui fript la capac și condimentat

Pui fript la capac și condimentat, nu este greu de preparat dar gustul este extraordinar, mai ales dacă vom condimenta carnea de pui foarte bine și punem câteva legume alături.
Poate că v-ați întrebat care este diferența între mirodenii și condimente. Există o diferență, nu foarte mare, dar totuși este. Mirodeniile sunt plantele în sine, care se folosesc proaspete, deshidratate, măcinate. De la plantele respective se poate folosi frunza, rădăcina ori fructul. Condimentele sunt un amestec a mai multe tipuri de mirodenii.
Mirodeniile sunt cunoscute din vechime folosite în primă fază ca plante de leac. Descoperind beneficiile pentru sănătate a unor mirodenii, oamenii au început să le utilizeze la hrana zilnică, mai întâi pe carnea vânată, apoi și pe legume.
Unele condimente, cum este scorțișoara sau piperul, au fost folosite pentru reglarea febrei sau a digestiei. La fel au fost descoperite și ghimbirul, chimenul sau anasonul, care consumate sub anumite forme reglau digestia.

Foto: Pui fript la capac și condimentat – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
pieptul și pulpele de la 1 pui
ulei
2 morcovi
300 g broccoli
200 g conopidă
sare
condimente pentru carne
de pasăre
Pregătești așa:
Porționezi puiul, speli carnea, o ungi cu puțin ulei și o presari cu puțină sare și condimente pentru carne de pasăre. Lași bucățile în frigider pentru un sfert de oră.
Pui la fiert 1 litru de apă, într-o cratiță de 2-3 litri, iar când apa clocotește, așezi deasupra capacul vasului, invers, cu mânerul în interiorul vasului. Ungi capacul cu ulei și așezi bucățile de carne. Introduci cu grijă cratița în cuptorul preîncălzit, ca să se rumenească bine carnea. Ai grijă să întorci bucățile și să le stropești cu sucul pe care îl lasă.
Între timp, cureți și speli legumele și le fierbi la abur.
Servești legumele stropite cu sosul rezultat de la prepararea cărnii, alături de bucățile de pui fript.

Pregătire: 10 min.; Fierbere:45 min.
Rețetă de Dana Chican, Constanța, jud. Constanța

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!