Geta Diaconu, Galați
– împotriva oboselii cronice –
Îți trebuie:
- 1 kg pui
- 100 g unt
- 1,5 varză de Bruxelles
- 100 g cașcaval
- 50 g făină
- 300 ml lapte
- 200 g smântână
- 25 g bulion
- piper
- sare.
Pregătești așa:
Cureți puiul, îl tai bucăți, îl sărezi și îl prăjești în 50 g de unt. În untul rămas călești făina, o stingi cu laptele amestecat cu smântâna și bulionul, adaugi carnea și fierbi 20 de minute. Fierbi varza de Bruxelles timp de 20 de minute în apă cu sare, o scurgi bine și o așezi într-un vas termorezistent uns cu unt. Presari peste varză cașcaval ras, torni pe deasupra unt topit și dai vasul la cuptor pentru gratinare. La servit, lângă fiecare porție de carne, pui 2-3 verze, iar peste, torni 2-3 linguri din sosul în care a fiert carnea.