Pui cu vinete

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 pui
3 vinete mijlocii
1 ceapă
1 lingură făină
3-4 linguri ulei
sare
pătrunjel verde tocat
Pregătești așa:
Tai vinetele pe lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lățime, în două. Sărezi bucățile și le lași să stea astfel cel puțin jumătate de oră. Apoi fiecare bucată o mai storci cu mâna ca să lase zeama, o dai prin făină și o prăjești în ulei.
Bucățile de pui le prăjești înăbușit într-o lingură de ulei, adaugi ceapa rasă și 2-3 linguri de apă. Așezi vinetele prăjite peste bucățile de pui, adaugi pătrunjelul verde tocat, acoperi cratița și lași să fiarbă la foc mic încă 10-15 minute, apoi dai la cuptor până mâncarea este gata.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Maria Dragoș, Pitești, jud. Argeș

Dacă dorești o altă rețetă cu pui și vinete intră aici.

Add Comment