Rețetă propusă de Cătălina Mitran, București
2 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 15 minute
Pui cu vinete, ardei și roșii
Îți trebuie:
- 1 pui potrivit de mare
- 2 vinete
- 4 ardei capia
- 2 cepe
- 3-4 roșii
- ulei
- sare
- piper
- mărar
- pătrunjel verde
Pregătești așa:
Porționezi puiul, îl speli și îl lași să se scurgă. Speli și cureți vinetele, apoi le tai în cuburi, sărezi și lași să se scurgă 5-10 minute. Le ștergi apoi cu un șervet și le pui la rumenit în ulei. După rumenirea vinetelor, pui la prăjit bucățile de pui, când acestea sunt gata.
În același vas călești ceapa, tăiată solzișori și ardeiul tăiat cubulețe. Așezi apoi carnea în cratiță, vinetele, roșiile tăiate felii, mărarul și pătrunjelul verde. Adaugi apă, atât cât să le acopere, potrivești de sare și piper. Dai la cuptor pentru circa 10-15 minute. Poți servi preparatul, atât cald, cât și rece. Este foarte bun!