Pui cu vinete, ardei și roșii

Rețetă propusă de Cătălina Mitran, București 

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

2 porții 
Pregătire: 30 minute 
Coacere: 15 minute

Pui cu vinete, ardei și roșii

Îți trebuie:

  • 1 pui potrivit de mare
  •  2 vinete
  • 4 ardei capia
  •  2 cepe
  •  3-4 roșii
  •  ulei
  •  sare
  •  piper
  •  mărar
  •  pătrunjel verde

Pregătești așa: 

Porționezi puiul, îl speli și îl lași să se scurgă. Speli și cureți vinetele, apoi le tai în cuburi, sărezi și lași să se scurgă 5-10 minute. Le ștergi apoi cu un șervet și le pui la rumenit în ulei. După rumenirea vinetelor, pui la prăjit bucățile de pui, când acestea sunt gata.

În același vas călești ceapa, tăiată solzișori și ardeiul tăiat cubulețe. Așezi apoi carnea în cratiță, vinetele, roșiile tăiate felii, mărarul și pătrunjelul verde. Adaugi apă, atât cât să le acopere, potrivești de sare și piper. Dai la cuptor pentru circa 10-15 minute. Poți servi preparatul, atât cald, cât și rece. Este foarte bun!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!