Maria Bunescu, loc. Rădășeni, jud. Suceava
4 porții
Pregătire: 10 minute
Fierbere: 40 minute
Îți trebuie:
- 1 pui de 1,200 kg
- 1 țelină mică
- 4 cepe mijlocii
- 1 morcov
- 2 ardei grași
- 3 linguri sos picant
- 1 linguriță oțet
- 2 linguri zahăr
- 3 linguri ulei măsline
- piper
- sare
Pregătești așa:
Speli și tai carnea în bucăți potrivite, așezi într-o cratiță de tuci. Adaugi țelina tăiată în felii subțiri, sosul picant, 1/2 pahar apă, acoperi vasul și lași la foc 30 minute. Între timp dai pe răzătoare morcovul și tai ardeii fin. Încălzești uleiul de măsline și călești aceste legume 5 minute. Într-un castron, amesteci uleiul, oțetul, zahărul și piperul, pe care îl torni peste morcovi și ardei. După 2 minute torni în vasul cu carne și dai la cuptor 5 minute. Decorezi cu pătrunjel.