Pui cu sos exotic

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 pulpe pui
6 cartofi
4-5 roșii
100 g măsline
1 legătură pătrunjel verde
sare
piper
Îți trebuie pentru sosul exotic:
4 căței usturoi
2 linguri zeamă lămâie
2 linguri zeamă portocală
1 vârf cuțit șofran
1 linguriță busuioc
2 linguri ulei
1 ardei iute
sare
Pregătești așa:
Într-un castron pui toate ingredientele pentru sosul exotic, împreună cu pulpe de pui, spălate în prealabil. Lași la macerat 2-3 ore.
Într-o tavă, unsă cu ulei, pui bucățile de pui, iar alături de ele, roșiile decojie și tăiate felii împreună cu măslinele. Le stropești cu sosul exotic, presari sare și piper după gust, apoi introduci tava în cuptor.
Când sunt aproape gata pulpele de pui, adaugi și cartofii curățați de coajă, spălați și tăiați în diferite forme.

Pregătire: 3 ore și 20 minute; Coacere: 1 oră
Rețetă de Angelica Maria Trică, loc. Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

Intră aici și vei găsi o altă rețetă cu carne de pui.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!