Pui cu sos de tarhon și cartofi gratinați

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 piept de pui
3-4 cartofi fierți
1 ceașcă smântână de 20% grăsime
1 ceașcă smântână de gătit
tarhon
sare și piper
unt
paprica
Pregătești așa:
Fierbi cartofii la foc domol, în apă cu sare. Lași să se răcorească, îi cureți și îi tai cubulețe. Pieptul de pui îl tai cubulețe și îl gătești într-o tigaie cu puțin unt. Când e aproape gata, adaugi cele două compoziții de smântână și amesteci. Va rezulta un sos bine legat. Adaugi tarhon (poate fi de la borcan, uscat sau proaspăt), sare și piper. Mai lași 5 minute și oprești focul. Tragi cartofii la tigaie în unt. Asezonezi cu sare și piper. Pe un platou așezi o porție de cartofi și, alături, puiul în sos de tarhon. Decorezi cu o frunză de pătrunjel/mărar verde și pe margini presari paprica iute.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 25-30 minute
Rețetă de Maria Iosip, Galați

Dacă dorești o rețetă asemănătoare, intră aici

Add Comment