Nadia-Simona Fasolă, Suceava
4 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere: 40-60 minute
Îți trebuie:
- 300 g carne de pui
- 250 g smochine
- 100 g vin
- 1 ceapă
- 150 g sos roșii
- 40 g zahăr
- 25 g unt
Pregătești așa:
Smochinele se țin în apă să se înmoaie. Se pune untul într-o cratiță, pe foc mic și când s-a înfierbântat, se introduc bucățile de pui și ceapa tocată. Acoperi cu capac și fierbi în zeama pe care o lasă carnea. După ce a scăzut zeama, torni apă și fierbi în continuare acoperit. Speli smochinele, le pui peste carne și mai lași să fiarbă. Arzi puțin zahărul, stingi cu puțină apă și lași să fiarbă până se dizolvă tot și apoi torni în cratița cu carne. Torni și sosul de roșii, vinul, Delikat Gust de Găină, și mai lași să fiarbă la foc mic până scade, dar nu de tot, căci sosul este delicios.