Pui cu parmezan și sos de prune

Pui cu parmezan și sos de prune poate că este un fel de mâncare mai puțin știut, poate mai puțin românesc dar, sunt convinsă că toate gospodinele care vor citi această rețetă în mod sigur o vor prepara.
Prunele uscate au proprietăţi depurative superioare fructelor crude datorită concentraţiei substanţelor conţinute, ca urmare a deshidratării. Deci sunt mai concentrate în substanţe nutriţionale. În cazul persoanelor ce suferă de afecţiunii ale ficatului sunt indicate cure cu prune uscate. Deshidratate, prunele îşi păstrează mai mult timp proprietăţile.

pui

Foto: Pui cu parmezan și sos de prune – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru friptură:
2 piepți de pui
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță cimbru uscat măcinat
2-3 căței de usturoi
1 iaurt
1 lingură pătrunjel tocat
100 g parmezan
sare
piper
Îți trebuie pentru sos:
200 g prune uscate
1 cană vin roșu
3 linguri ulei de măsline
1 ceapă roșie
1 morcov
1 cățel de usturoi
200 g ciuperci
50 g unt
100 g nuci sau migdale tocate mărunt
sare
piper
Pregătești friptura așa:
Amesteci într-un bol uleiul, iaurtul, usturoiul curățat și zdrobit și pătrunjelul fin tocat. Presari pieptul de pui cu sare și piper și îl ungi cu amestecul de iaurt. Ungi cu unt un vas termorezistent, pui bucățile de pui învelite în hârtie de copt și le introduci în cuptor, la foc mediu, pentru 40 de minute. Scoți carnea din hârtie și presari parmezan, după care le mai lași 10 minute, să se rumenească.
Pregătești sosul așa:
Încingi uleiul într-o tigaie și înăbuși ceapa fin tocată, morcovul ras și usturoiul tocat mărunt. Tai ciupercile în felioare subțiri și le înăbuși separat, în unt topit. Le adaugi în tigaia cu morcovii, odată cu prunele hidratate în vin și tăiate mărunt, restul de vin și untul. Lași sosul să fiarbă circa 10 minute, iar la sfârșit presari pătrunjelul fin tocat și nucile.
Aduci la masă friptura împreună cu sosul cald.

Pregătire: 15 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă de Ștefania Răduță, București

Nu ezita să încerci și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!