Pui cu miere și grepfrut

Aveți invitați la masă și nu știți ce preparat să faceți ca să-i impresionați? Vă dăm noi ideea. Pui cu miere și grepfrut este varianta cea mai bună.
Pentru prepararea rețetei avem nevoie de grepfrut, un fruct care conține foarte multe vitamine, fibre și nutrienți. Antioxidanții pe care îi conține ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, a sistemului digestiv și la scăderea colesterolului din organism. Acest fruct este 91% apă, astfel că ajută la hidratarea organismului. Acidul citric din grepfrut ajută la spargerea pietrelor mici formate în rinichi.
Un alt ingredient foosit este mierea despre care toată lumea știe că este foarte sănătoasă. Mierea poate fi din soiuri diferite. Gustul si textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de către albine. Culoarea obișnuitp a mierii este aurie, dar poate varia de la alb la roșu închis și chiar negru. Combinația dintre miere și laptele de capră a fost folosită pentru tratarea infecțiilor bronșice.
Mierea este folosită în special în prepararea deserturilor, dar după cum vedeți, este utilizată și în rețete cu carne.

 

pui

Foto: Pui cu miere și grepfrut – Arhivă Burda România

 

Ingrediente:
600 g piept de pui
200 g grepfrut roșu
50 g miere
sare și piper
20 ml ulei pentru uns tava
Preparare:
Se porționează pieptul de pui, iar la fiecare bucată se fac câte trei crestături pe diagonală, cu un cuțit ascuțit.
Se decojește grepfrut-ul roșu, se feliază și se îndepărtează pielițele albe. Se freacă pieptul de pui cu sare, piper, se unge cu mierea, iar în crestături se pun felii de grepfrut.
Bucățile de piept de pui se așază într-o tavă unsă cu ulei și se coc la cuptor, la foc mare, timp de 20 minute, până când carnea se rumenește puțin. Din când în când se unge carnea cu sosul format în tavă.

Rețetă de Elena Fărăgău, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

Încearcă și rețeta de ciorbiță de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!