Rețetă de Steluța Axinte, sat Petru Vodă, com. Poiana Teiului, jud. Neamț
2-3 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 15 minute
Îți trebuie:
• 500 g piept de pui
• 2 cepe
• 2-3 căței de usturoi
• 2-3 ardei iuți
• 100 g vin alb
• câteva fire de pătrunjel verde și de mărar verde
• sare
• piper
• 100 ml ulei
Pregătești așa:
Călești ceapa în ulei, iar carnea de pui o tai cubulețe sau fâșii (după preferință), o adaugi peste ceapă și o prăjești bine. Adaugi apoi usturoiul și vinul. Când a scăzut vinul la jumătate, adaugi ardeii tăiați feliuțe, sare și piper. La sfârșit adaugi mărar și pătrunjel tocat și pui totul într-o tavă sau un vas și dai la cuptor circa 15 minute.