Pui ca la Hunedoara

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

8 porții

Pregătire: 30 minute
Coacere: 2 ore și 20 minute

Îți trebuie:

1 pui
250 g pâine albă
2 ouă
100 g unt
50 ml lapte
100 g ciuperci
1 bucată ficat de pasăre
50 g coniac
sare
piper
ulei
Pregătești așa:
Speli puiul și îl lași să se scurgă. Înmoi pâinea în lapte și o storci bine. Speli ciupercile, le tai mărunt și le călești puțin. Ficatul îl speli bine și îl dai prin mașina de tocat. Freci untul spumă, adaugi tocătura, ciupercile călite, ouăle și condimentezi cu sare și piper. Amesteci bine totul până ce devine o pastă. Umpli puiul cu aceasta și îl coși cu ață. Într-un bol amesteci coniacul cu uleiul. Cu acest sos ungi puiul. Dai tava la cuptor pentru 2 ore. Îl poți servi cu piure și murături asortate.

Add Comment