Pui bruschetta

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Maria Angelica Trică, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

Preț: 23 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 45 minute

Îți trebuie: 2 ouă bătute ușor, 1/2 făină albă, 4 jumătăți de piept de pui dezosate (180 g fiecare), 1/4 parmezan ras, 1/4 cană firimituri de pâine uscată, 1 lingură unt topit, 2 roșii mari, curățate
de semințe și tocate, 3 linguri busuioc proaspăt, mărunțit, 2 căței de usturoi, mărunțiți, 1 lingură ulei de măsline, 1/2 linguriță sare, 1/4 linguriță piper,

Pregătești așa: Pui făina și ouăle în castroane separate. Tăvălești carnea prin făină, apoi o treci prin oul bătut. Aranjezi bucățile într-un vas termorezistent, uns. Combini parmezanul, firimiturile de pâine și untul și presari amestecul peste pui. Acoperi lejer vasul cu folie de aluminiu și îl lași la cuptor încins, timp de 30 de minute. Scoți folia și mai lași la cuptor, timp de 5-10 minute sau până când bucățile se rumenesc la suprafață. Între timp, combini într-un castron restul ingredientelor și pui compoziția cu lingura, pe carne. Mai dai totul la cuptor timp de 3-5 minute.

Add Comment