Poșetuțe cu carne

Ildokō-Maria Molnos, loc. Racoș, jud. Brașov

Îți trebuie:

  • 4 felii groase cotlet fără os
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml smântână
  • 1 ou
  • 1 ceapă roșie
  • 50 g cârnați afumați
  • sare
  • boia
  • busuioc.

Pregătești așa:
Spleli feliile de carne, le tai “buzunare”, bați ușor cu ciocanul să nu se rupă carnea. Condimentezi cu sare, boia și busuioc. Umpli buzunarele cu cârnații tăiați felii și ceapa tăiată mărunt. Fixezi cu scobitoarea. Într-un vas termorezistent încălzești uleiul timp de 3 minute la căldură maximă. Treci poșetuțele cu carne prin ulei, presari din nou boia și busuioc, apoi acoperi vasul și îl pui în cuptorul dat la maxim pentru 20 minute. La jumătatea timpului, întorci carnea. După cele 20 de minute, scoți carnea din zeama fierbinte și amesteci zeama cu oul cu smântânâna. Sosul îl torni peste carne și servești cu orez. Atenție! Să nu reîncălzești mâncarea, deoarece oul va deveni omletă.

Add Comment