Pomana porcului

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie:

500 g ceafă

300 g ficat

3 căpățâni de usturoi

1 ceașcă vin alb

500 g splină

200 g șorici

piper, sare,

boia

6 ouă

500 g fleică

200 g rinichi

50 g untură

6 bucăți de telemea

Pregătești așa: Speli carnea și o tai toată cuburi (îmbucături), apoi o piperezi. Încingi untura, pui boiaua și adaugi carnea. O lași să se prăjească. Cureți usturoiul, îl pisezi și faci o pastă, apoi o diluezi cu puțină apă. Când e gata carnea, sărezi și torni mujdeiul și vinul și mai lași 10 minute să sfârâie pe foc.

Servești cu un capac de ou ochi și câte o bucată de brânză pentru fiecare mesean. Obligatoriu, mămăliga!

 

6 porții › Pregătire: 25 minute › COACERE: 50 minute

Rețetă propusă de Practic în bucătărie

 

Add Comment