Piftie de curcan

Foto: Mihai NIcolae – Burda România

Îți trebuie:

2 picioare

2 aripi

cap, măruntaie, târtița

1 morcov

1 cartof

1 legătură pătrunjel

sare, hrean ras

1 sfeclă

1 căpățână usturoi

1 cană smântână acrișoară

oțet sau zeamă de lămâie

Pregătești așa:

Fierbi părțile curcanului (la foc mic) care îți rămân când îl porționezi pentru friptură (picioare, aripi, cap, târtiță, măruntaie), adaugi în fiertură zarzavatul de supă (morcov, cartof). Ai grijă să iei spuma de câte ori este nevoie. Când carnea se desprinde de pe oase, înseamnă că a fiert destul. Desprinzi carnea de pe oase, o așezi într-o formă (de preferat formă de budincă cu gol la mijloc). Poți folosi și forme mai mici.

Peste carne torni zeama strecurată în care ai pus 2 căței de usturoi după ce s-a răcit. Lași formele la rece până a doua zi. Dacă ai pus-o în formă de budincă, golul din mijloc îl umpli cu hrean ras amestecat cu sfeclă crudă, dată pe răzătoarea cea mai fină și legată cu smântână. O sărezi și o acrești după gust cu oțet sau zeamă de lămâie.

Are un aspect deosebit la mesele festive dedicate sărbătorilor.

4 porții › Pregătire: 40 minute › FIERBERE: 60 minute

Rețetă trimisă de Ioana Preda, București

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!