Piept de rață în sos de piersici

Piept de rață în sos de piersici, o mâncare rafinată, cu un gust deosebit și cu un aspect care te îmbie la a o consuma.
Fie că sunt întregi sau măcinate, cuișoarele trebuie să fie păstrate în recipiente închise ermetic, în locuri ferite de lumină și căldură. Recunoști cuișoarele proaspete după faptul că miros mai puternic și că, așezate în apă, cele mai proaspete vor sta vertical, în timp ce cuișoarele vechi vor pluti pe orizontală sau se scufundă la fundul recipientului. Cuișoarele măcinate pot fi păstrate timp de 6 luni, iar cele întregi timp de 1 an.
În bucătăria franceză, cuișoarele conferă savoare fripturilor de vită, alături de ceapă și vin. Tot francezii sunt cei care condimentează cocteilurile și lichiorul de portocale Cointreau cu o cantitate mică de cuișoare.
Cu un mix de arome lemnoase, iuți și ușor dulcege, cuișoarele pot fi folosite la asezonarea cărnii, la prepararea sosurilor și, în cantități mici, la deserturi. Și în conserve sunt prezente cuișoarele, la murături cu oțet, compoturi sau dulcețuri.

rata

Foto: Piept de rață în sos de piersici – Arhivă Burda România

Îți trebuie
800 g piept de rață
500 g piersici bine coapte
2 cepe
60 ml ulei
1 lămâie mare
1 linguriţă miere
sare, piper
3 cuişoare
coriandru
Pregătești așa:
Speli carnea, o scurgi şi o presari cu sare şi piper. Tai pieptul de rață în două bucăţi, pe lungime, apoi le prăjești în ulei, până se rumenesc. Speli piersicile, le scoți sâmburii şi le pui la fiert în apă cât să le cuprindă. După ce piersicile s-au fiert, le scurgi de apă şi le mixezi.
Scoți pe o farfurie pieptul de rață rumenit şi, în uleiul rămas, călești ceapa. Peste ceapa călită, adaugi piureul de piersici, mierea, 2-3 linguri cu zeamă de lămâie, un praf de sare, un praf de piper, corindru şi cuișoarele întregi. Lași să fiarbă amestecul până când scade, devenind un sos mai consistent.
Porţionezi pieptul de rață şi îl aşezi pe un platou cu sosul de piersici alături.

Rețetă de Sorina Ene, Caracal, jud. Olt

Încearcă și varianta de langoși de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!