Piept de pui cu piersici

O mâncărică deosebită, pentru un eveniment deosebit, Piept de pui cu piersici, cu o aromă fină dată de piersicile folosite și de busuioc.
Gustul busuiocului, în mâncăruri gătite, este compatibil cu frunzele de dafin, maghiran, oregano, cimbru și de coriandru. Când e folosit proaspăt în sosuri sau la salate, poate fi asociat cu usturoi, mentă, pătrunjel, creson sau ceapă verde.
În bucătăria italiană, aproape că nu există preparat care să conțină tomate și să nu aibă și o cantitate mică de busuioc. Carnea de pasăre, de miel, de vită și peștele pot fi asezonate cu busuioc. Cartofii, brânza, ouăle gătite sub orice formă, dovlecelul, pastele sunt tot atâtea variante de asociere cu gustul busuiocului.
Piersicile au fost cultivate mai întâi în China, considerate un simbol al nemuririi și prieteniei. Aceste fructe sunt zemoase, răcoritoare și sățioase, sunt bogate în potasiu și vitamina C, dar sărace în calorii.

piersici

Foto: Piept de pui cu piersici – iStock

 

Îți trebuie:
o mână frunze de busuioc tocat
250 ml supă concentrată de pui
4 piersici decojite și tăiate felii subțiri
2 căței de usturoi, tocați mărunt
1 linguriță ghimbir ras
2 linguri ulei
1/2 linguriță piper
1 linguriță sare
4 bucăți piept de pui dezosat și fără piele
Pregătești așa:
Se încinge cuptorul la 180º C. Se condimentează carnea cu sare și piper. Se gătesc în uleiul încins, într-o tigaie, la foc mediu, 2 min. pe fiecare parte. Se scoate carnea, dar se păstrează grăsimea rămasă în tigaie. Se reduce focul. Se adaugă ghimbirul și usturoiul și se călesc încă un minut. Se pune și busuiocul tocat, supa concentrată de pui și feliile de piersică.
Se pun înapoi bucățile de piept de pui în tigaie și se amestecă încât să se acopere cu sosul. Se coace 15 min. la cuptorul încins la 180 ºC.

Rețetă de Elena Fărăgău, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

Intră aici și încearcă și această rețetă!

Add Comment