Foto: Mihai Nicolae
Piept de pui cu fasole verde și ceapă verde
Rețetă de Felicia Vanea, București
Preț: 19 lei-4 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie: 400 g piept de pui dezosat, 600 g fasole verde păstăi, 4 fire de ceapă verde, 1 căpățână de usturoi, 100 g ardei iute, 1 legătură pătrunjel/mărar, 2 linguri ulei de măsline, 100 ml suc de roșii, smântână cu 20% grăsime, piper negru proaspăt măcinat, sare de mare
Pregătești așa: Pieptul de pui îl tai în fâșii de aproximativ 3-4 cm lungime și 1 cm lățime. Cureți fasolea verde de capete, o speli și o tai în 3 bucăți. Încingi uleiul și adaugi carnea tăiată, apoi ceapa mărunțită și fasolea verde și sotezi la foc iute. Adaugi usturoiul tăiat felii și continui sotarea încă 3-4 minute. Adaugi sucul de roșii, ardeiul iute, condimentezi și mai dai într-un clocot. Potrivești gustul de sare și adaugi verdeața tocată fin. Servești cu o lingură de smântână deasupra. Este o mâncare foarte gustoasă pe timp de vară. Dacă nu ai acest tip de fasole, poți pregăti mâncarea și cu fasole galbenă lată. Smântâna nu e obligatorie. Se poate renunța la ea sau se poate înlocui cu iaurt.