Piept de pui à la Provence

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 bucăți piept de pui
1 lămâie
sare
piper
3 linguri ulei de măsline
1 legătură de ceapă verde
200 g roșii cherry
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
2 crenguțe rozmarin
1/2 legătură cimbru
3 linguri muștar
100 ml supă de pui (instant)
200 g brânză rasă (cașcaval)
Pregătești așa:
Storci lămâia și cu zeama ungi carnea, apoi o presari cu sare și cu piper și o prăjești în ulei fierbinte, circa 2 minute pe fiecare parte. Ceapa curățată o tai în bucăți de circa 2 cm, roșiile le tai în jumătăți, iar ardeii în bucățele potrivite.
Pui legumele într-o formă termorezistentă și torni peste ele supa de pui pregătită după instrucțiunile de pe plic.
Frunzele de cimbru și acele de rozmarin le toci mărunt și le amesteci apoi cu muștarul. Pieptul de pui îl așezi peste legume, îl ungi cu amestecul de muștar și verdeață, presari brânza deasupra și dai vasul la cuptor preîncălzit, la foc potrivit (180 grade Celsius), pentru circa 1/2 oră. Când scoți vasul din cuptor, poți presăra încă puțin rozmarin.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Antoaneta Brișan, Germania

Add Comment