Piept de porc pané


Rețetă de Maria Abăgeru, loc. Bălțătești, jud. Neamț

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 15 minute
Prăjire: 10 minute
Îți trebuie:

  • 600 g piept porc
  • 500 ml zeamă varză
  • 1 țelină
  • 1 linguriță boabe piper negru
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 lingură făină
  • 2 ouă
  • 100 g pesmet
  • 250 ml ulei
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Speli pieptul de porc cu apă rece, apoi îl pui la fiert în zeamă de varză, împreună cu țelina întreagă, cimbrul, boabele de piper și sare. Lași să fiarbă 30 de minute, apoi dai deoparte cratița, ca să se răcească. Tai pieptul în felii de 1 cm grosime. Treci fiecare bucată prin făină, apoi prin ou bătut și pesmet, ca la șnițele. Le prăjești în ulei încins până se rumenesc. Le poți servi cu garnitură de cartofi la cuptor. Sunt un preparat crocant și delicios. Poftă bună!



Add Comment