Piept de porc cu sos de tarhon

Pentru că vremea este încă rece afară, putem prepara familiei noastre o mâncare delicioasă, Piept de porc cu sos de tarhon. Un fel de mâncare consistent, care poate fi servit cu pâine prăjită sau cu mămăliguță, după preferința fiecăruia. Nu ezitați, pregătiți această rețetă de Piept de porc cu sos de tarhon
La acest fel de mâncare folosim tarhonul, un condiment puternic aromat, care își are originile în Mongolia și Siberia, care pătruns și în Europa prin secolul al XVI-lea. La noi mai este cunoscut și sub denumirea de dracon, tarcon ori tacon. Planta este o sursă de vitamina A, fier, mangan, magneziu, potasiu, calciu, vitamina C, vitamine din complexul B.
Este folosit cu succes, dând o aromă deosebită, în prepararea sosurilor de salate și bazelor de muștar, în preparate cu carne de pui, pește, legume sau ouă, în ciorbe și tocănițe. Aroma tarhonului este o combinație de dulce pătrunzător cu dulce piperat. Se folosește proaspăt, uscat sau murat. Murăturile vor avea o aromă deosebită dacă adăugați o tulpină de tarhon.

Foto: Piept de porc cu sos de tarhon – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
500 g piept de porc
2 cepe
1 lingură tarhon în oțet
2 linguri ulei
2 linguri bulion
1 linguriță făină
1 legătură mărar
sare, piper
Pregătești așa:
Cureți ceapa și o tai mărunt. Călești în ulei bucățile de piept de porc, iar când s-au pătruns, adaugi ceapa tocată mărunt și câteva linguri apă rece și lași să se înăbușe până când ceapa devine translucidă.
Separat, amesteci făina cu bulionul, după care adaugi peste carne și ceapă. Lași să fiarbă 4-5 minute la foc mic, apoi presari tarhonul, sare și piper după gust, precum și mărar fin tocat, fie proaspăt, fie din congelator.
Poți să servești preparatul cu mămăliguță.

Poftă bună!

Pregătire 10 minute; Fierbere 40 minute
Rețetă de Denisa Dima, București

Încearcă și rețeta de aici, nu vei regreta!

Add Comment