Piept de curcan umplut

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
500 g piept de curcan
1 pară mare
2 linguri griș
2 linguri coniac
4 linguri dulceață de vișine
50 g unt
200 ml vin roșu
sare

Pregătești așa:
1. Opărești para în apă timp de 5 minute, o cojești și o pasezi cu furculița, apoi adaugi grișul și amesteci.

2. Pui în tigaie untul, apoi dulceața de vișine, coniacul și vinul și le lași să dea în clocot.

3. Tai pieptul de curcan, îi faci un buzunar în care îndeși umplutura de pară și griș și închizi buzunarul cu ajutorul scobitorilor.

4. Pui pieptul într-o tavă, îl presari cu puțină sare și torni sosul peste el. Dai la cuptor pentru 20-25 de minute. Scoți friptura și o lași minimum 10 minute deoparte.

Servești friptura stropită cu sos.

4 porții – Pregătire: 40 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Păstița Curăroiu, Tg. Jiu, jud. Gorj



Add Comment