Piept de curcan în aluat de brânză

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

Preț: 40 lei-6-8 porții

Pregătire: 70 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: 2 bucăți piept de curcan (600 g), 2 linguri ulei, 1 praz, 8 felii de bacon, 1 ou, sare, piper

Îți trebuie pentru aluat: 75 g nucă măcinată, 250 g brânză de vaci, 250 g făină, 8 linguri lapte, 100 ml ulei, 1 praf sare

Îți trebuie pentru garnitură: 150 g ciuperci champignon, 150 g broccoli, 100 g praz, 1 lingură unt, piper, 1 linguriță suc de lămâie, sare

Pregătești așa: Condimentezi cu sare și piper bucățile de piept și le rumenești ușor pe ambele părți în două linguri de ulei încins, după care le lași să se răcească. Cureți prazul, îl desfaci în frunze lungi și le opărești cu apă și sare. Le scurgi și le clătești sub jetul de apă rece. Pentru aluat, amesteci nuca măcinată cu brânza de vaci, laptele, făina, uleiul, un praf de sare și frămânți. îl împarți în jumătate și întinzi două foi. Acoperi bucățile de carne cu felii de bacon și cu frunze de praz (în bucătăria practică am folosit verdeață de sezon, leurdă) și le îmbraci în aluat, prinzând capetele. Le ungi cu ou bătut și le introduci în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru 30-40 de minute. Desfaci broccoli buchețele și îl fierbi în apă cu sare timp de 5 minute. Tai prazul și ciupercile bucăți mai mari și pui totul la călit în unt. Lași până se înmoaie, după care adaugi broccoli, condimentezi cu sare și piper după gust și mai lași 2-3 minute. Oprești focul și pui zeama de lămâie. Servești legumele alături de rulada de curcan tăiată felii.

Add Comment