Piept de cocoș în sos de prune

foto: MIhai NIcolae

Piept de cocoș în sos de prune

Rețetă de Păștița Curăroiu, Tg. Jiu, jud. Gorj

Preț: 23 lei-4 porții Pregătire: 45 minute Fierbere: 50 minute

Îți trebuie: 800 g piept de cocoș sau de pui, 500 g prune, 1 ceapă, 100 ml ulei, 1 lingură miere, 1 lămâie, sare, piper

Pregătești așa: Cureți carnea de pielițe, o speli, o scurgi bine de apă și o ștergi. Presari carnea cu sare și piper și o prăjești înăbușit în 50 ml ulei și 100 ml apă. Când toată apa s-a evaporat și carnea s-a pătruns bine, o lași să se mai prăjească, până când se rumenește frumos pe toate părțile, apoi o scoți pe o farfurie și o păstrezi acoperită, la cald. Speli prunele, le scoți sâmburii și le fierbi 20 de minute în 2-3 l de apă. Când sunt fierte, scurgi prunele de apă și le pasezi printr-o sită deasă. Cureți ceapa, o speli și o toci mărunt. Călești ceapa înăbușit în uleiul rămas, amestecat cu 3-4 linguri apă și, după 3-4 minute, pui piureul de prune. Lași să fiarbă la foc mic 30 de minute, după care adaugi mierea, 2-3 linguri zeamă de lămâie și potrivești gustul de sare și piper. Mai lași 3-4 minute la foc potrivit, amestecând continuu. Tai pieptul de cocoș în felii de circa 1 cm grosime și le servești calde, cu sosul fierbinte turnat deasupra. Este o combinație delicioasă. Un gust dulce-acrișor ce-i va da cărnii o savoare în plus.

Add Comment