Picioare de pui în manta de rucola

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
4 picioare de pui
2 căței de usturoi
3 linguri muștar
1 lingură ulei
100 g rucola (în lipsă, merg și frunze tinere de păpădie)
câteva crenguțe de salvie
2 linguri unt (sau untură)
2 cepe roșii
50 ml lichior de cireșe
100 ml supă de pui (instant)
3 linguri pastă de tomate
1 lingură amidon
puțină făină
sare
Pregătești așa:
Pisezi usturoiul și îl amesteci apoi cu muștarul și cu lingura de ulei. Speli picioarele de pui, le ștergi de apă, le presari cu puțină făină, apoi le ungi cu amestecul de muștar. Rucola spălată și scuturată bine de apă o pui peste pulpe, de jur împrejur și o fixezi cu ață. Frunzele de salvie le pui din loc în loc, împingându-le pe sub ață, peste frunzele de rucola.
Încingi untura într-o tigaie încăpătoare, prăjești pulpele câte 5 minute pe fiecare parte, după care adaugi ceapa tăiată peștișori. După alte 5 minute, torni supa de pui și 50 ml de lichior de cireșe, apoi lași să fiarbă totul circa jumătate de oră. Scoți carnea, iar în sosul rămas, pui pasta de tomate, amesteci și legi sosul cu o lingură de amidon. Potrivești gustul cu sare și piper. Servești pulpele cu sosul cherry și cu garnitură de orez. Este o rețetă ușor de pregătit și are un gust mai deosebit, plus un aspect aparte.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Antoaneta Brișan, Germania

Intră aici și vei găsi o rețetă cu pulpe de pui.

Add Comment