Pește cu verdețuri

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 kg pește (hering, cod, crap)
150 ml ulei
3 linguri pastă de tomate
3 roșii
500 g cartofi
2 ardei grași
1 ceapă mare
50 ml vin alb
2 legături de mărar verde
2 legături de pătrunjel vrede
cimbru
sare și piper
Pregătești așa:
Cureți și speli legumele, tai ceapa mărunt, ardeii îi tai fâșii subțiri, cartofii cubulețe, iar roșiile le tai jumătăți. Cureți peștele, îl speli și îl porționezi, apoi îl sărezi puțin, îl dai prin făină și îl prăjești în uleiul pe jumătate încins. Scoți peștele când e gata și, în uleiul rămas, înăbuși ceapa împreună cu ardeiul.
Adaugi pasta de tomate, 3 căni de apă fierbinte, cartofii, verdețurile tocate, cimbru, sare și piper după gust. Lași să fiarbă 5 minute, apoi torni acest amestec de legume într-o cratiță. Peste legume așezi bucățile de pește prăjit și pui câte o jumătate de roșie deasupra. Introduci cratița la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc moderat. Înainte cu 3 minute de a fi gata, stropești peștele cu vin. Servești rece sau cald.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Rodica Crăciun, Galați

Iată aici o rețetă cu pește delicioasă.

Add Comment