Pește cu legume proaspete

Carnea de pește este gustoasă și foarte sănătoasă. Vă recomandăm o rețetă, Pește cu legume proaspete, pe care s-o preparați pentru familia dvs.
Pentru a putea consuma peștele liniștiți, trebuie să ținem cont de câteva indicații: peștele proaspăt pus în apă se scufundă; trebuie consumat curând după ce a fost procurat; peștele alterat are un miros neplăcut, carnea este moale și se desface ușor de pe oase, ochii sunt fără culoare și strălucire, corpul moale, fragil, branhiile decolorate, cenușii, abdomenul moale, mirositor; în comerț găsim pește congelat, sărat, afumat și conservat în ulei sau în diferite sosuri. Congelarea peștelui este metoda cea mai igienică de conservare și care-i păstrează întreaga valoare nutritivă. Peștele cumpărat congelat trebuie ținut la gheață; dacă vrem să păstrăm toate calitățile peștelui, decongelarea trebuie să se facă încet și numai înainte de prepararea culinară.

peste

Foto: Pește cu legume proaspete – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
500 g pește proaspăt
1 dovlecel
1 ardei gras roșu
2 morcovi
1 rădăcină țelină
1 ceapă
200 ml piure de roșii
200 ml supă de legume
200 ml vin alb sec
50 g unt
50 ml ulei
sare, piper
Pregătești așa:
Toci ceapa, o rumenești în unt amestecat cu puțin ulei. Adaugi legumele curățate și tăiate după preferință și le călești împreună 1-2 minute, după care adaugi vinul, roșiile date prin sită și supa de legume. Condimentezi cu sare și piper după gust.
Separat, cureți peștele de solzi și de intestine, îl speli și îl porționezi. Alegi pește mare, cu oase cât mai puține (cod, ton). Sărezi după gust și îl prăjești în ulei încins cam 15-20 de minute, până când se rumenește bine.
Introduci bucățile de pește în cratița cu legume și le lași la cuptor 10 minute ca să scadă sosul. Consumi preparatul cât e cald, pe o farfurie întinsă, decorat cu felii subțiri de lămâie.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 10 minute
Rețetă de Smaranda Duță, loc. Oltenița, jud. Călărași

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!