Pește cu ceapă marinată

Pește cu ceapă marinată, este  o rețetă rapidă, cu gust surprinzător, pe care v-o recomandăm cu căldură, un preparat cu pește foarte apetisant.
Procesul de marinare este cunoscut în Europa de sute, sau chiar de mii de ani. Cei care folosesc acest proces, cu rezultate spectaculoase, sunt asiaticii. În multe rețete asiatice carnea este frăgezită, colorată și chiar parțial gătită prin marinare. În România procesul de marinare este destul de puțin folosit. Procesul de marinare dă cărnii un gust deosebit, prin absorbția unei anumite cantități de lichid aromat printre fibrele acesteia.
Alimentul marinat capătă un surplus de lichid, făcându-l mai suculent; alimentul capătă un plus de gust, aromă și culoare; iar prin absorbția de lichid, în procesul de preparare termină, alimentul respectiv nu se usucă, plus că timpul de preparare este mai scurt.

peste

Foto: Pește cu ceapă marinată – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie (pentru 8 porții):
2 cepe
2-3 lingurițe zahăr
1-2 linguri oțet din vin
1 foiae de dafin
1/2 linguriță boabe de piper
1 linguriță boabe de muștar
3 castraveți cornișon
1 legătură mărar
8 fileuri de hering marinat
sare
Pregătești așa:
Cureți ceapa, o tai julien și o pui într-un castron. Caramelizezi ușor zahărul, într-o cratiță, apoi stingi cu oțetul diluat într-un pahar cu apă. Adaugi foaia de dafin și boabele de piper și de muștar și le fierbi 3-4 minute. Pui puțină sare și opărești ceapa cu această marinadă. Acoperi vasul și lași ceapa să se răcească în soluție, apoi o scurgi.
Speli castraveții și le tai capetele. Tai castraveții rondele, mărarul mărunt și fileurile de hering cubulețe.
Aranjezi cât main ecstatic ingredientele într-un vas, astfel încât mesenii să poată lua cu ușurință din fiecare ingredient și să-și amestece porțiile în farfurie.

Sfat: Lângă preparat, merge de minune un pahar cu vin alb demisec.

Pregătire 20 minute; Fierbere 10 minute
Rețetă de Anișoara Goleanu, Piatra Neamț, jud. Neamț

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!