Perișoare din piept de pui cu castraveți murați

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru perișoare:
250 g piept de pui
50 g orez
50 g ceapă
3 linguri ulei
2 linguri apă rece
1 ou
25 g făină
puțin piper
1 lingură de mărar tocat
pătrunjel
sare
Îți trebuie pentru sos:
250 g castraveți murați
50 ml suc de roșii
25 g făină
50 ml ulei
50 g ceapă
3/4 l apă
100 ml smântână
mărar, boia
2 căței de usturoi
sare
Pregătești așa:
Toci carnea împreună cu ceapa tăiată mărunt și călită un minut cu cele 3 linguri de ulei. La tocătură adaugi orezul, spălat și scurs, făina, oul întreg, 2 linguri de apă, piperul, mărarul, pătrunjelul și sare după gust. Amesteci toate foarte bine, până obții o pastă.
Pregătești sosul așa:
Într-o cratiță înfierbânți uleiul cu ceapa rasă, un minut, adaugi un vârf de linguriță de boia și stingi imediat cu apă. Când clocotește apa, pui perișoarele și castraveții curățați de coajă și tăiați în bețișoare sau dați pe răzătoare și scurși bine. Lași să fiarbă 40-50 de minute. Când toate sunt fierte, freci făina cu sucul de roșii, pe care o amesteci apoi cu sosul și lași să fiarbă în câteva clocote, ca să se lege. Completezi lichidul, dacă a scăzut, pentru ca sosul să cuprindă bine perișoarele și castraveții. Iei cratița de pe foc și sărezi mâncarea, după gust. Dacă mai este nevoie, acrești cu câteva picături de zeamă de lămâie sau, dacă este prea acră, pui o linguriță de zahăr.
Adaugi mărarul și usturoiul tăiat mărunt (facultativ). Poți servi mâncarea simplă sau cu piure de cartofi. Servești alături de smântână, adusă la masă.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Sanda Maxim, Baia Mare, jud. Maramureș

Intră aici și vei găsi o rețetă de perișoare delicioasă.

Add Comment