Perișoare din carne de miel cu sos de lămâie

Rețeta pe care o prezentăm, Perișoare din carne de miel cu sos de lămâie, folosește ca ingredient principal al sosului, lămâia. Să aflăm câte ceva despre lămâie.
Lămâiul (Citrus limon) este un arbust din familia Rutaceae. Fructul copt are coaja în culori care variază de la verde deschis la galben strălucitor. Pulpa fructului este bogată în acizi și vitamina C. Lămâia este utilizată în scopuri culinare și non-culinare. Datorită gustului acru al sucului de lămâie, face ca acesta să fie folosit în multe feluri de mâncare în întreaga lume.
Lămâia are efecte antivirale și dietetice, vindecă acneea, aftele bucale, eczemele, calmează febra, înlătură oboseala, împrospătează respirația, protejează stomacul, etc.
Nu ezitați să beți un suc sau o limonadă în fiecare zi, face bine corpului tău.

Foto: Perișoare din carne de miel cu sos de lămâie – Arhivă Burda România


Îți trebuie:
600 g carne de miel tocată
50 g orez
1 ceapă
2 căței de usturoi
1/2 legătură pătrunjel verde
1 lămâie
1 albuș de ou
2 gălbenușuri de ou
1 cubuleț concentrat de legume
25 g unt
sare și piper
Pregătești așa:
Fierbi orezul timp de 10 minute în apă cu sare și apoi îl scurgi de apă. Într-un castron pui carnea, ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tăiat mărunt și orezul răcit. Încorporezi albușul și adaugi sare și piper după gust. Amesteci bine și formezi perișoare potrivit de mari.
Într-o cratiță cu pereții largi, diluezi cubulețul de concentrat de supă cu 500 ml apă caldă. Adaugi unt și introduci perișoarele. Le lași să fiarbă la foc mic, timp de 20 de minute. Când sunt gata, le scoți cu spumiera și păstrezi zeama în care au fiert.
Separat, bați cele 2 albușuri cu zeama de lămâie și diluezi cu zeama în care au fiert perișoarele. Încălzești compoziția până începe să fiarbă, apoi o torni peste perișoare și le servești imediat.

Sfat: Carnea din care faci perișoarele poate fi nu numai de miel, ci și de vită, iar sosul de lămâie poate fi înlocuit cu sos de mentă. Iei frunze de mentă și le mărunflești în blender până rezultă o pastă pe care o amesteci cu puțină zeamă în care au fiert perișoarele. Adaugi și usturoi și puțină zeamă de lămâie.

Pregătire: 45 minute; Fierbere: 30 minute
Rețetă de Mioara Bocancia, sat Hangu, jud. Neamț

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!