Păstrăv cu ardei capia

Un preparat foarte gustos și în același timp sănătos – Păstrăv cu ardei capia.
Conform studiilor de specialitate, creierul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie, iar buna funcționare depinde mult de aportul de fosfor, pe care îl găsim în pește. Cel mai indicat este să consumăm peștele proaspăt, dacă pot spune, foarte proaspăt. În comerț găsim pește congelat, sărat, afumat și conservat în ulei sau în diferite sosuri. Congelarea peștelui este metoda cea mai igienică de conservare și care-i păstrează întreaga valoare nutritivă. Peștele cumpărat congelat trebuie ținut la gheață. Dacă vrem să păstrăm toate calitățile peștelui, decongelarea trebuie să se facă încet și numai înainte de prepararea culinară. Carnea de pește este un aliment complex, care oferă organismului elemente necesare pentru creșterea și funcționarea armonioasă.

 

Foto: Păstrăv cu ardei capia – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
2 păstrăvi mici, eviscerați
zeamă de lămâie sau vin alb
500 g ardei capia
3 ardei grași
sare
5 căței de usturoi
1 linguriță boia dulce
1/2 linguriță boia iute
4 linguri ulei
piper, cimbru
1 lingură oțet balsamic
Pregătești așa:
Coci ardeii, îi presari cu sare și îi acoperi, iar după 10 minute îi cureți de coajă și cotoarele cu semințe. Îi presari cu cimbru, boia, sare și piper și îi lași în frigider până e gata peștele.
Așezi pe hârtie de copt păstrăvii curățați și spălați și îi stropești cu ulei și zeamă de lămâie. Îi presari cu sare și introduci în interiorul fiecăruia felii de usturoi. Îi așezi în tavă și îi coci 30 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Cureți usturoiul rămas și îl zdrobești. Îl amesteci cu uleiul rămas și asezonezi salata de ardei, pe care o servești alături de pește, cu oțet diluat.

Pregătire 15 min.; Coacere 30 min.
Rețetă de Maria Dragoș, Pitești, jud. Argeș

Iată aici o altă rețetă cu păstrăv.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!