Pastitzio – un fel de musaca cu macaroane

foto: Mihai Nicolae

Pastitzio – un fel de musaca cu macaroane

Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Preț: 32 lei-4 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie: ■ 400 g macaroane ■ 500 g carne tocată de vită ■ 100 ml ulei de măsline ■ 1 cățel de usturoi ■ 6 roșii ■ 2 cepe ■ 1 ou ■ 25 g pastă de tomate ■ 50 g pesmet

Îți trebuie pentru sos: ■ 40 g unt ■ 40 g făină ■ 500 ml lapte ■ 100 g parmezan ■ 3 ouă ■ sare ■ nucșoară

Pregătești așa: Călești carnea tocată cu ceapa și usturoiul tocate, pui roșiile tăiate, pasta de tomate și sare. După 15 minute oprești focul, iar când s-a răcit amestecul, adaugi oul și 25 g de pesmet. Rumenești făina în unt, stingi cu lapte și, după primul clocot, adaugi ouăle, sare și nucșoară. Ungi o formă cu unt și tapetezi cu pesmet, așezi jumătate din macaroanele fierte, apoi carnea, o porție din sos și parmezan. Pui restul de macaroane, sos și parmezan. Coci la cuptor 30 de minute. Tai preparatul în pătrate, ca pe o musaca și servești presărat cu verdeață sau simplu. Acest fel de mâncar este foarte bun dacă se folosește carne tocată de vită și nu de porc.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!