Paste cu spanac și gorgonzola

Pentru rețeta pe care o prezentăm mai jos, Paste cu spanac și gorgonzola, vom folosi o brânză mai specială, anume gorgonzola, așa cum ne spune și numele rețetei.
„Brânza Gorgonzola este o varietate de brânză cu mucegai italiană (fabricată prima dată în Gorgonzola), făcută din lapte de vacă, cheag și sare, cărora li se adaugă o cultură de mucegai, care îi dă culoarea albastră-verzuie caracteristică.„ – ne spune Wikipedia. Se pare că era produsă în Italia chiar și în secolul al XI-lea. Specifică regiunii italiene care-i poartă numele, faima brânzei Gorgonzola s-a extins în toată Europa.
Gorgonzola poate fi folosită în risotto, cu paste scurte, ca topping pentru pizza, în deserturi alături de fructe, în umplutură pentru pui etc.
Când alegi Gorgonzola, verifică vinișoarele de mucegai. Acestea trebuie să aibă culoarea verde-albăstruie, iar pe suprafața brânzei nu ar trebui să existe pete maronii, semn că produsul s-a stricat, are o consistenţă cremoasă şi un gust dens, picant-înţepător.
Brânza ajută la scăderea nivelului de colesterol, scade riscul de artrită, previne inflamația arterelor, îmbunătățește memoria, etc.

Foto: Paste cu spanac și gorgonzola – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
500 g paste lungi (trenette sau tagliatelle)
sare
3 linguri semințe de pin
500 g spanac
2 cepe
1 cățel de usturoi
2 linguri ulei de măsline
piper
nucșoară sau coriandru
75 ml supă de legume
100 g gorgonzola sau alt tip de brânză cu mucegai albăstrui
100 g mascarpone
Pregătești așa:
Fierbi pastele în apă ușor sărată, urmărind instrucțiunile de pe ambalaj. Speli spanacul și îl tai în fâșii. Cureți ceapa și usturoiul și le tai mărunt.
Prăjești semințele de pin într-o tigaie teflonată. Călești ceapa și usturoiul în uleiul încins, adaugi spanacul și le călești împreună, amestecând încontinuu. Stingi cu supa caldă și presari condimentele.
Fierbi puțin și, după ce stingi focul, pui 50 g gorgonzola și mascarpone. Amesteci pastele cu acest sos și decorezi cu gorgonzola rămasă și cu semințele de pin.

Rețetă de Geta Diaconu, Galați

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!