Paste negre, cu codițe de raci

Foto: Paste negre, cu codițe de raci – Arhivă Burda România

Pastele sunt cel mai popular preparat culinar datorită numărului mare de variante de pregătire, datorită senzației de sațietate și a gustului deosebit.
În prezent există peste 500 de tipuri de paste în Italia, dar în restul Europei sunt comercializate doar 50. De exemplu: paste lungi (spaghetti, tagliatelle, pappardelle, vermicelli etc.); paste scurte (farfalle, penne, fusilli, macaroni etc.). În funcție de formă avem la dispoziţie paste tubulare (penne, ziti, bucatini, macheroncelli etc.); fire/linii (spaghetti, capelli d’angelo, stringozi etc); benzi late (tagliatelle, pappardelle, fetucine etc.); foi – lasagna sau umplute (tortellini, ravioli)
Mai jos vă prezentă un preparat la care vom folosi paste negre.

Îți trebuie:
250 g paste negre sau mai închise la culoare
200 g codițe decorticate de raci
10 roșii cherry
4-5 fire pătrunjel
1 pahar cu vin alb
2-3 căței de usturoi
sare, piper
Pregătești așa:
Mai întâi pregătești sosul: fierbi codițele de raci, apoi le scurgi de apă și le sotezi într-o tigaie. Adaugi roșiile tăiate în jumătate, cățeii de usturoi feliați și condimentezi după gust. Torni vinul, acoperi și lași la foc mic până scade.
Între timp, fierbi pastele, după instrucțiunile de pe ambalaj. Amesteci pastele cu sosul și servești cu pătrunjel verde.
Rețeta originală cere paste negre (negrul sepiei), dar noi am folosit ceva autohton, paste cu hribi (nu foarte închise la culoare).

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 10 minute
Rețetă de Monica Horoiu, Iași

Intră aici și vei găsi modul de preparare a trei tipuri de paste de casă.

Add Comment