Paste cu fasole, carne și ciuperci

Paste cu fasole, carne și ciuperci, un fel principal foarte sățios pentru care vom spune: „Sărut mâna, gazdă, pentru masă!„
În vechime, condimentele erau foarte scumpe, (unele și acum sunt scumpe), fiind considerate o adevărată bogăție. Unele erau mai ieftine și la îndemâna tuturor, cum sunt: usturoiul, hreanul, mărarul, busuiocul și altele mai deosebite, deci mai scumpe, cum sunt: piperul, scorțișoara, cuișoarele. Multe dintre condimente au fost comercializate din zona Indoneziei de astăzi, din Asia, în Imperiul Chinez, Orientul Apropiat și mai apoi au ajuns în Europa.
Existând o mare varietate de mirodenii, cu diferite gusturi, acestea erau folosite nu numai pentru specialitățile din carne, dar și în deserturi, în diferite salate, în prepararea peștelui și chiar în aluaturi.
Oregano are un parfum puternic aducând o aromă aparte în felurile de mâncare, având un gust ușor dulceag. Doar o linguriță de oregano uscat poate reprezenta aproximativ 8% din necesarul zilnic de vitamina K.

paste

Foto: Paste cu fasole, carne și ciuperci – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
300 g paste
300 g carne tocată de vită sau amestec
1/2 țelină cu tot cu frunze
100 g ciuperci tăiate felii
1 morcov mic
150 g fasole verde
2 linguri ulei
sare
piper
oregano uscat mărunțit
Pregătești așa:
1. Cureți legume și le speli. Dai pe răzătoarea fină morcovul și țelina. Le călești în ulei, amestecând, pentru câteva minute, apoi adaugi carnea și continui să le călești împreună pentru 2-3 minute. adaugi câte puțină apă caldă și fierbi ingredientele pentru 10 minute.
2. Între timp, speli fasolea, o cureți și o tai bucăți de 1-2 cm. Adaugi în vas fasolea verde și ciupercile, completezi cu apă caldă și continui fierberea pentru 7-8 minute. La sfârșit, pui bulionul, sare, oregano și piper și lași să mai dea în câteva clocote.
3. Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe plic. Le scurgi și le servești împreună cu sosul.

Pregătire 10 minute; Fierbere 15 minute
Elena Râncioagă, Izvoru, jud. Prahova

Iată aici o rețetă delicioasă cu paste.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!