Paste cu carne și cârnați

Maria Călin, Oltenița

Îți trebuie pentru 2 tăvi de blat:

  • 600-700 g făină
  • 250 ml apă călduță
  • 1 praf de sare
  • 1 cub mic drojdie (cca 30 g)

Îți trebuie pentru umplutură:

  • 500 g telemea oaie
  • 5 ouă
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 5-6 linguri iaurt gras

Îți trebuie pentru uns plăcinta:

  • 5 ouă
  • 250g iaurt gras
  • zahăr pudră
  • cca 100 ml ulei

Pregătești așa:

Frămânți un aluat potrivit de tare și elastic din făină și apă călduță în care ai dizolvat sarea și drojdia. Împarți aluatul în 10 bucăți egale pe care le lași puțin la crescut pe o plașetă dată cu făină. Rași telemeaua de oi și o amesteci cu cele 5 ouă bătute bine și cu 5 linguri de iaurt gras. Adaugi și puțină coajă de lămâie. Din fiecare bucată de aluat, faci foi subțiri, potrivit de mari, întinse cu ajutorul unui sucitor. Fiecare foaie întinsă o ungi cu un strat de umplutură de brânză, după ce înainte ai stropit foaia cu puțin ulei. Strângi foaia cu ajutorul degetelor, de la margine spre interior, apoi așezi una lângă alta în tava bine unsă cu ulei.

 

Add Comment