Papricaș de porc

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
3 linguri ulei sau untură de porc
700 g carne grasă de porc
1 lingură făină
sare, piper
1 ceapă tăiată julien
2-3 ardei grași
4 linguri paprica iute
350 ml supă de pui
50 ml smântână
1 linguriță zahăr
roșii coapte
Pregătești așa:
Într-o cratiță mare, înfierbânți untura sau uleiul. Tai ceapa julien și o călești puțin în cratița cu grăsime. Tai carnea cubulețe, o dai prin făină, o sărezi, o piperezi, apoi întreaga cantitate o pui în cratiță, peste ceapă. Amesteci mereu, până când aceasta își schimbă culoarea. Torni supa de pui, acoperi vasul și fierbi la foc slab timp de 30-35 de minute, până când este aproape fiartă.
Adaugi roșiile decojite, tăiate mărunt, paprica și ardeii tăiați felioare, apoi lași să mai fiarbă câteva minute. Subțiezi smântâna cu sos cald de la carne, apoi o încorporezi treptat în mâncare, amestecând continuu. Adaugi și puțin zahăr. Servești fierbinte, lângă paste, cartofi sau orez.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Add Comment