Pane de aripioare umplute

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
10 aripioare mai măricele
1 cană cu mălai
2-3 ouă
50 g cașcaval
2-3 linguri cu ulei
sare și piper
boia
cimbru
rozmarin (după gust)
Îți trebuie pentru umplutură (la alegere):
bucăți de kaiser
anșoa
ciupercuțe
măsline
Îți trebuie pentru garnitură:
legume la alegere
Pregătești așa:
Speli aripioarele, le ștergi prin presare cu șervețele de bucătărie, faci mici tăieturi sub piele și introduci după dorință: bucăți de kaiser, anșoa, măsline, ciuperci micuțe etc.
Faci un amestec din mălai, sare și piper și treci aripioarele prin acest amestec, apoi le dai prin ou bătut și printr-un amestec de pesmet, cașcaval și puțină apă. Așa “îmbrăcate”, așezi pulpele frumos pe o hârtie pergament, într-o tavă. Pulverizezi cu puțin ulei pe toate pulpele și dai tava la cuptor.
Servești așa:
Pulpele frumos rumenite și calde le servești cu sos de soia, ketchup sau un piure de conopidă, cartofi sau alte legume (mazăre, broccoli, morcov) fierte, la alegere.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Maria Iosip, Galați

Intră aici, vei cunoaște o familie deosebită, dar și o rețetă mai specială cu aripioare de pui.

Add Comment