Paella cu carne de curcan

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Codrin Ursachi, Bacău

PREț: 19 lei-4 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 10 minute

Îți trebuie:
■ 250 g orez bob lung ■ 2 cârnați oltenești ■ 3 linguri ulei măsline
■ 2 căței de usturoi ■ 2 cepe ■ 1 ardei iute ■ 500 ml supă pui ■ 3 roșii ■ 3 aripi curcan ■ 200 g mazăre ■ 1 linguriță boia dulce
■ sare ■ piper

Pregătești așa: Tai cârnații și îi prăjești, apoi îi scoți pe o hârtie absorbantă. Fierbi aripile de curcan și când sunt gata, cureți carnea de pe oase și o tai cubulețe. Într-o tigaie mai mare, călești ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat și ardeiul iute tăiat mărunt. Adaugi orezul până devine translucid. Adaugi supa de pui, roșiile tăiate, sare, piper și boia. Lași la fiert cam 20 de minute, după care adaugi mazărea și mai lași la fiert 5 minute, după care adaugi cârnații și carnea de curcan. Mai lași la fiert 3-5 minute.

Add Comment